Zuinige ketels voor grootkeukens

Energie

Bedrijfstakken binnen de voedselindustrie krijgen steeds meer te maken met hogere kosten. Door het oplopen van voedselprijzen, maar ook transportkosten én gasprijzen, ontkomen bedrijven er niet aan om te snijden in kosten. Soms betekent snijden in kosten juist investeren in iets anders, zoals investeren in een duurzamere inventaris en inboedel bijvoorbeeld. Wie op dit moment bijvoorbeeld beschikt over een grootkeuken binnen de voedselindustrie, doet er verstandig aan zo snel mogelijk over te stappen op een energiezuinig inboedel bijvoorbeeld. Ter voorbeeld nemen we het koken in kookketels.

Kookketels met lager energieverbruik

Besparen op energieverbruik door slimme, industriële kookketels aan te schaffen: het kan. De nieuwste techniek op dat gebied, zo valt te zien op de website van producent / leverancier Spako, zijn kookketels voorzien van een unieke brander. Door deze nieuwe technologie wordt er ca 20% op energie bespaart én slijten de kookketels ook nog eens minder snel. 

Het verduurzamen van voedselverwerking wordt steeds geavanceerder. Bedrijven binnen de sector die nog steeds op verouderde apparatuur werken, zouden eigenlijk zo snel mogelijk moeten overstappen en trachten ook aan eigen energieopwekking te werken. Natuurlijk is dit lang niet voor iedere onderneming haalbaar en zal de kostprijs aan de klant worden doorberekend. Om echter zo voordelig mogelijk te kunnen leveren is de investering in duurzame apparatuur een absolute must; iets wat steeds meer ondernemers binnen grootkeukens en voedselverwerkingsbedrijven inzien. 

Contact 

Benieuwd wat Spako nog meer voor uw onderneming kan betekenen op gebied van energiebesparing in de grootkeuken? Bezoek snel de website Spako.nl en maak vrijblijvend een afspraak voor een oriënterend gesprek. 

About the Author: